Menu

Den norske storsuksessen Skam

Selv om det finnes et par norsk-produserte storfilmer, blir ikke Norge betegnet som noe anerkjent filmland i utlandet. Men i fjor klarte én serie å skape internasjonal suksess, med fans rundt i hele verden ventende i spenning på neste episode. Serien det er snakk om er så klart Skam, som du mest sannsynlig har fått med deg allerede – om du ikke har bodd under en stein det siste året.

Internasjonal suksess

Nettserien Skam ble produsert av NRK og startet som en liten satsning i 2015. Dramaserien fikk rask stor suksess i Norge, og etterhvert vekket den også oppsikt i utlandet. Det som gjorde serien så unik var deres ufiltrerte og ekte tolkning av norsk ungdomskultur, i tillegg til deres unike publiseringskonsept: Istedenfor kun ukentlige episoder ble det publisert bilder, tekstmeldinger og video-klipp på nettsiden til Skam, på tilfeldige tidspunkter i løpet av uken. Hver sesong hadde også en ny hovedkarakter, og dermed en ny handling, samtidig som alle karakterene var knyttet sammen. Seriens siste sesong, sesong fire, ble avsluttet i Juni 2017.

Ikke bare en serie

Suksessen til Skam handlet ikke bare om selve serien, og temaet Skam er fortsatt populært i popkulturen også nå etter serien er ferdig. For det første ble mange av skuespillerne fort internasjonale kjendiser, med millioner av følgere på sosiale medier og nye prosjekter og muligheter rullende inn. Bedrifter så også raskt verdien av serien og tok bruk av skuespillerne i sine kampanjer. Serien ble også en del av motebildet, hvor karakterene ga inspirasjon innen mote og skjønnhet, og egne Skam-inspirerte klesplass ble produsert.

Skam i kunst

Hvis du er en ekte Skam-fan som er trist for at serien nå er over, kan du uttrykke din lidenskap gjennom kunst. Nettbutikken bgafotobutikk.no har nemlig i sitt utvalg av plakater og posters noen spennende Skam-inspirerte design. Her finner du kjente sitat som «Drittsekk» og «Alt er love», som du kan henge opp på veggen din – akkurat som på rommet til Noora. Enten om du foretrekker å holde det enkelt og avslappet direkte på veggen, eller klassisk med en stilren ramme rundt, kan du finne alt det du trenger til din vegg på BGA Fotobutikk.

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *