Menu

Teater og kostnader

Å gå på teater er en fantastisk opplevelse, men man kan ikke stikke under en stol at det kan være en kostbar hobby – spesielt hvis man går på flere forestillinger i måneden. Men er det virkelig så dyrt som du tror? Her skal vi svare på akkurat det spørsmålet, samt gi deg noen tips for hvordan du kan skaffe billige billetter, eller finansiere en teater-tur til utlandet.

Hvordan får du billige billetter?

Det kan være dyrt å gå på teater, men det finnes noen gode tips og triks som gjør at du kan gjøre noen gode tips. De fleste teatre sender ut nyhetsbrev, og ved starten av en ny sesong sender de ut en kampanjekode slik at du kan bestille billetter til svært reduserte priser. En del teatre, f.eks. Nationaltheatret, selger usolgte billetter til kveldens forestillinger til halv pris, men da må du møte opp et par timer før forestillingen starter. Du kan ikke kjøpe slike billetter på nett. Ett siste tips er å være medlem av OBOS eller lignende, da det ofte gir gode rabatter hos flere teatre.

Se teater i utlandet?

Hvis du skal se teater i utlandet finnes det et hav av muligheter. Men kanskje du trenger litt ekstra penger til turen? Da kan lite lån fra https://www.centum.no eller lignende være en god idé. Uansett om du er glad i klassiske stykker eller moderne musikaler, har både West End i London og Broadway i New York, mye å by på.

Er teater så dyrt som du tror?

Det kan virke dyrt å gå på teater, men i realiteten koster det mye mer enn hva du betaler. De fleste teatre i Norge blir delfinansiert gjennom statlige midler, slik at du ikke må ta hele kostnaden. Å drive teater er dyrt, og til og med en publikumsfavoritt som The Book of Mormon

gikk i underskudd, det ble faktisk millionunderskudd på den populære forestillingen.

Så selv om det kan være dyrt, er det faktisk ganske gode billettpriser i Norge. Spesielt hvis man hopper på ett av de mange gode tilbudene teatrene tilbyr sine gjester. Du kan jo tenke på hvor mye det koster å gå på kino, eller på fotballkamp, og da ser du fort at teaterprisene ikke er så ille likevel. Det er mange mennesker involvert i en teaterproduksjon, og i Norge har vi heldigvis gode lønninger, slik at det blir kostbart å lønne så mange mennesker. I tillegg kommer kostnader til rettigheter til teaterstykket, kostymer og lignende. Alt i alt, er det derfor ikke så dyrt å gå på teater.

Vi håper du har lært noe av alle tipsene ovenfor, og at du får mange – rimelige og fantastiske – teateropplevelser i tiden fremover.

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *