Menu

Hvordan passe rett inn i en operette?

Har du ofte latt deg fascinere av skuespillerne i en operette, og nesten tenkt på dem som en egen rase? Ikke bare flotte kostymer og sminke, men også en aura som er helt spesiell? Og ikke minst en flott stemmeprakt som bare er noe få forunt. Eller er det slik at hvem som helst kan bli med i en operette, og hvilken rolle vil du i såfall spille?

Det er helt klart at man kan få en god karriere som medlem av et ensemble eller teatergjeng som spiller for åpen scene over det ganske land. Så er du klar til å finne ut hvordan nettopp du kan komme i gang? La oss begynne med stemmen.

Stemmer du kan bruke

I en operette må du kunne beherske stemme-nivåer som de fleste kan drømme om. Det kan være:

  • Sopran
  • Tenor
  • Alt (mezzosopran)
  • Bass

Alle disse kvalifiserer deg som operasanger.

Kroppsfasong

Mange som synger i operetten har god kroppsfasong. Har du ikke det, kan du vurdere brystimplantater for å gå litt opp i vekt. Rollene i operetten skal også være av lengtende kvinner som viser sin lidenskap. Brystimplantater er noe mange er skeptiske til å ta, derfor bør man velge en operatør som allerede har utviklet neste generasjons implantater.

Like å sette seg inn i roller

Skal du spille i en opera, så skal du alltid spille en rolle. Det som er fint for opera, er at de som også er mindre ekstroverte kan lykkes. Du får nemlig på deg kostymer og masker du ikke vil bli gjenkjent i. Liker du i tillegg å sette deg inn i roller, da har du akkurat funnet forumet du vil trives i. Det kan hende du elsker sminke, og da kan du også bli stylist.

Være åpen for muligheter

Kultur er viktig for alle mennesker. Skal du bli med i en operette eller kanskje teater i din kommune, bør du være åpen for muligheter. Enten det er å bli med på en konferanse eller et kurs der du lærer alt om teaterlivet. Husk at «break a leg» er en lykkeønskning, og vi ønsker deg lykke til i din søken etter operetten du vil spille i.

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *