Menu

En kunst å oppleve

Teater har alltid vært en stor del av samfunnet, helt siden gamle dager. Teater har mye å gjøre med kultur, tradisjon, religioner og verdier til samfunn. Teater går ut på å fortelle en ekte historie eller, en oppdiktet en, gjennom skuespill, sang og dans. Teater kunsten varier fra nasjon til nasjon, og fra kultur til kultur.

Teater har alltid vært en måte å vise status på, i gamle dager var det bare de rikeste som hadde råd til å besøke og oppleve et levende teater. Alle andre måtte oppleve teateret gjennom tv-skjerm eller aviser. I dag er det billigere og enklere å komme inn. Nå handler det om å oppleve kultur mer enn å vise fram sin status.

Grunnlaget til at teater engang var en stor kostnad kom av alle midlene og tiden som ble brukt. En gang i tiden hadde man ikke de riktige verkmidlene og teknologien til å gjøre teater enklere og mer livlig. I gamle dager ble det brukt store summer på lyssetting, kostymer og sminke. Det var heller ikke like mange skuespillere og instrument artister å velge mellom som i dag. I dag kan hvem som helst starte med teater og alle er velkomne.

Teaterlivet har utviklet seg enormt mye, og i dag finner vi teater i alle ulike land og byer. Før fant vi teater bare i det mest moderne og rike byene, i dag finner vi det overalt selv i de minst utviklete landene. Teater har blitt en form for å holde seg sammenhold og holde litteraturlivet gående.

Å dra på teater gir mange fordeler, men å være med å opptre i en gir deg ekstra mange! Å opptre i et teater bidrar med å øke selvtilliten din til det maksimale, alle oppdretter vil bidra med at du stoler mer på deg selv. Det er også en lærerik måte å lære meg om kultur, litteratur og historie.

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *