Menu

Filmens magi

Det er mange som har en brennende lidenskap for film og filmindustri og ønsker å skape noe sensasjonelt og oppsiktsvekkende. Er man heldig, kan en kreativ filmskaper få bistand fra Norsk Filminstitutt. Da bør man ha nok av pågangsmot, inspirasjon og gode medarbeidere for å lykkes. Og selvfølgelig en god dose hell og lykke. Det kan ofte være en joker å ha utdanning innen filmproduksjon, eller i hvert fall en del kunnskap om emnet. På instituttet kan man få informasjon om hvordan filmproduksjon foregår. Samtidig er det verdt å besøke filmmuseet og oppleve filmens glansdager helt tilbake til stumfilmens tider.

Uforglemmelige filmstjerner fra filmens glansdager

Fox_movietone_2Film har en spesiell betydning for de fleste av oss. Den kan vekke minner, lære oss noe nytt og inspirere oss på mange måter. En god film påvirker oss på ulike vis. Den kan forandre oss, provosere eller glede på en måte som ikke mange andre kunstformer er i stand til. Hemmeligheten bak filmens mysterium er at den er en illusjon, som samtidig rører ved følelsene våre. Gamle filmer blir igjen dratt frem fra glemselen og blir stadig mer populære, også blant unge mennesker. De uforglemmelige filmstjernene, som Audrey Hepburn og James Dean, er det mange av oss som har på veggen og hvorfor ikke Få bildene dine trykket opp på et fotolerret? Da kan du ha de gamle klassikerne rundt deg til enhver tid. Det er mange som mener at gamle dagers filmkunst hadde de beste skuespillerprestasjonene, ettersom ingen kunne gjemme seg bak 3D og spesialeffekter. Alt fokus var på skuespillerne, som måtte overbevise på en helt annen måte en det de må i dag.

Filmopplevelser utenom det vanlige

Film og kinosalen er for alle og appellerer til alle aldersgrupper. Norge har mange filmklubber for både barn og voksne, og i tillegg finnes det 7 cinemateker. Forskjellen på et cinematek og en filmklubb er at filmklubbene blir drevet på frivillig basis, mens cinematekene drives på oppdrag fra staten og har statlig ansatte. Cinemateket er for alle som liker film og på programmet står gjerne smale filmer, som ikke har nådd frem til de store kinolerretene. Her kan man oppdage noe nytt eller se gamle, glemte klassikere en gang til. Alle filmene har en introduksjon, så dette tilbudet er for alle og ikke bare spesielt interesserte. Legger man turen hit vil man oppdage et bredt spekter av filmkunst, ettersom cinematekene har tilgang til det enorme lageret på Nasjonalbiblioteket. I tillegg vises filmer fra Norsk FIlmklubbforbund, så her kan man oppleve både det nyeste innen filmteknologi og gamle filmruller, som ikke har vært oppe i lyset på mange år.

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *