Menu

Barnefilmer 2016

barnefilmer-2016-2Animasjonsfilmer slår alltid an blant barn, og 2016 startet med filmen Den gode dinosaur, der vi møter den snille dinosauren Arlo. Dinosaurer er en evig favoritt blant barn, noe som viste seg i besøkstallene. Gråtass er også en favorittfigur, og i 2016 kom filmene Gråtass – Gøy på landet og Gråtass gir gass.
I februar var det premiere på filmen Alvin og gjengen i farta. Ikke lenge etter kom Zootropolis og Kung Fu Panda 3. Sommeren 2016 var det premiere på Kjæledyrenes hemmelige liv. Senere på sommeren kom Phantom Boy og Istid: På kollisjonskurs. Høsten 2016 kom filmene Kubo og det magiske instrumentet, Storkene og Trolls, i tillegg til Oppdrag Dory, som handler om de kjente og kjære fiskene fra filmen Oppdrag Nemo.
Norske barnefilmer
I 2016 er kommer også filmversjonene av klassikeren Dyrene i Hakkebakkeskogen og Snekker Andersen og Julenissen. Dette er kjente historier for de fleste norske barn. De minste barna er kanskje ikke like interessert i film, men de kan aktiviseres med leker fra Avent mens de litt eldre ser film på DVD.
For de litt eldre
Litt eldre barn foretrekker kanskje den nye filmen fra Harry Potter-universet. Filmen heter Fabeldyr og hvor de er å finne. Liker barna fabeldyr, vil de sikkert også like filmen Peter og dragen. Gilberts grusomme hevn passer også fint for litt eldre barn, og hvis barna liker spill, har de kanskje møtt fuglene i Angry Birds.
Klassikerne
Boken Den lille prinsen har vært populær i flere generasjoner, og i 2016 kom filmen basert på boka. Historien om Robinson Crusoe er også gammel, men den har fått nytt liv i animasjonsfilmen som hadde premiere i juni. Filmen Store Vennlige Kjempe er basert på en klassisk bok av Roald Dahl. En annen klassiker med filmpremiere i 2016 er Jungelboken.
Filmer fra andre land
De fleste animasjonsfilmene for barn er amerikanske, men det finnes unntak. Marnie – Min hemmelige venninne, er en japansk animasjonsfilm om vennskap. Min nabo Totoro er også en japansk film. Den magiske juleesken er en dansk animasjonsfilm som kommer til jul. Til jul kommer også animasjonsfilmen Syng.

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *