Menu

Rekvisitter

Rekvisitter

Rekvisitter er de mindre delene av filmens kulisser, men er ofte svært viktige for filmens troverdighet. Alle objekter som benyttes og synes i filmen regnes som rekvisitter, og det er mye man må tenke på for at rekvisittene skal heve kvaliteten på filmen.

Ca_m15a4Et viktig punkt er at rekvisittene må være tidsriktige og gi en korrekt gjengivelse av det temaet filmen ønsker å portrettere. For eksempel må man unngå å bruke andre verdenskrigrekvisitter dersom man lager en film om første verdenskrig. Dette vil kanskje ikke bety så mye for en lekmann, men dersom man ønsker høy kvalitet og troverdighet er det viktig å passe på slike detaljer.

Det er også viktig at man gjør research i forkant av valg av rekvisitter. Dersom man for eksempel setter opp en hagescene må man velge hagemøbler som stemmer med tidsepoken filmen er lagt til, samt hvilket samfunnslag hagen tilhører. Det vil se utrolig merkelig ut med plastmøbler plassert utenfor en vakker herregård, eller et voldsomt sett av viktorianske møbler utenfor en bygård i Oslo.

A restored covered wagon located at Fort Smith in eastern Wyoming.

For å holde filmens troverdighet oppe må man sørge for at falske rekvisitter ser så ekte ut som mulig, og dette gjelder spesielt for våpen. Et falskt skytevåpen er et godt eksempel på dette. Selv om større filmproduksjoner ofte bruker funksjonelle våpen er det ikke alle steder dette er mulig, og da er det viktig at rekvisittene blir laget så realistisk som mulig. Dette er kanskje enda viktigere når det kommer til våpen med spiss eller egg. Man kan nødvendigvis ikke benytte ekte kniver eller sverd i en filmscene, så da må det lages troverdige rekvisitter som kan fylle den rollen.

Et annet problem med rekvisitter er at de kan være ferskvare. Blomster, mat og andre ting som ikke vil bestå med tid kan med hell byttes ut med falske versjoner dersom det er mulig å få et realistisk inntrykk. Dette kan også være et budsjettspørsmål, da et jevnt påfyll av friske blomster vil være mye dyrere enn å kjøpe inn falske rekvisitter. Det samme gjelder for mat og drikke. Man kan ikke forvente at en skuespiller skal ta mange opptak og drikke et glass whisky hver gang for eksempel, men dette kan løse ved å bytte ut whiskyen med farget vann.

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *