Menu

Amatørteater for alle

Det er spennende å se profesjonelle skuespillere på scenen i et godt teaterstykke, men for mange er det også spennende å være på scenen selv. Amatørteatergrupper finnes over hele landet, både for barn, ungdom og voksne, og de bidrar til stor skaperglede hos medlemmene, og god underholdning for publikum, som ofte setter pris på teaterstykker med lokal vri.

Young ActorTeater for eldre


Teater kan også være en veldig firn aktivitet for eldre. Det er litt rart at ikke flere satser på dette, for eldre trenger å engasjeres. Å trene til et teaterstykke holder de eldre i aktivitet, de kan bidra til å lage kostymer og kulisser, og de har noe å glede seg til. Å samarbeide om et teaterstykke bidrar også til økt samhold, og nye vennskap kan dannes. Dessuten er det sunt å trene på replikker. Det styrker hukommelsen. De eldre kan til og med bidra til å skrive stykket, og litt humor gjør det hele enda morsommere å framføre.


Lag mest mulig selv


Teatergrupper må som regel gjøre mye selv, alt fra å lage kostymer til å snekre benker og scener når det trengs.Utstyret man trenger kan kjøpes rimeligere på nettet, som for eksempel byggematerialer hos
Buildor.no. Da sparer de frivillige seg for en tur til butikken, og på nettet er det også lett og raskt å finne alt man trenger uten å lete gjennom endeløse hyller. Det er bare å søke etter de produktene man trenger.


Engasjerte familiemedlemmer


Bailarina en escenarioHvis det er barn eller eldre som skal sette opp et teaterstykke, gjelder det å få med familiemedlemmer som kan ta de tyngste takene når ting skal bygges, samt søke
støtteordninger for økonomisk hjelp. Men sørg for å engasjere barna eller de eldre mest mulig, for det er deres stykke. Kanskje kan barneteatergruppa slå seg sammen med en teatergruppe for eldre før neste forestilling. De unge kan lære mye av de eldre, og de eldre vil sette stor pris på å ha livlige barn rundt seg. Ikke vær redd for å gjøre personlige endringer i klassiske teaterstykker, eller finn noen som kan lage et spesialskrevet stykke. Det viktigste er at teaterstykket er morsomt å lage og framføre.

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *