Menu

Teaterkunsten

Hva er egentlig teater? Hva går det ut på? Dersom man er interessert i å gå dypere inn på på dette temaet, så man man selvfølgelig gjøre det. Her holder vi oss til å si at det er et skuespill som kommer til live gjennom mennesker som tar på seg de forskjellige rollene som forfatteren har skrevet om. Ofte handler det om et eller annet poeng, en moral eller en observasjon som forfatteren har av et subjekt eller samfunnet som han lever i generelt. Dersom man har lyst til å faktisk oppleve det på egenhånd så finnes det mange forskjellige stykker som blir fremført her i Norge. Da gjelder det bare å lete seg frem til det stykket man vil se på.

Hva skal til for å fremføre?

For å fremføre et teaterstykke må man jo selvsagt være en god skuespiller, men hva innebærer det sånn egentlig? Mer nøyaktig så kan man si at en skuespiller skal kunne forstå det mennesket som skuespilleren later til å være. Ikke bare det, man må også faktisk smelte grensen mellom det individet som man er i en kortsiktig periode, for å bokstavelig talt kunne bli denne personen. Det finnes mange forskjellige kvaliteter som kan gjøre en skuespiller veldig god. I all hovedsak er det forståelse og empati som er grunnlaget for å kunne bli en annen person. Man må også kunne ha fullstendig kontroll over sine egne følelser og dra de frem i øyeblikket for å vise frem til hele verden. En kontroll over sin egen kropp og sitt eget ansikt er også viktig, for det er jo ikke alltid helt mulig å faktisk bli en annen person med både sinn og sjel, og derfor kan det være greit å ha god kontroll på kroppen for i det minste å simulere det denne andre personen ville ha gjort, i stedet for det som faller naturlig for oss selv i det gitte øyeblikket.

Drive med teater

Dersom man har en spesiell interesse for denne kunsten kan man jo kanskje vurdere å begynne med å lage og fremføre noen stykker for seg selv i sitt eget hjem. Det første man trenger da er selvfølgelig en scene, og dersom man vil bygge det kan man finne materialer hos byggmax. Det neste er kostymer og drakter, for å virkelig leve seg inn i rollen. Det siste er rett og slett å gå gjennom de forskjellige stykkene som allerede er skrevet sammen med noen og prøve seg frem på å fremføre det for folk. Dersom man virkelig blir engasjert av dette kan man også vurdere å skrive sitt eget skuespill, og i tillegg fremføre det. Dette kan faktisk være en veldig morsom aktivitet, og kan øke kommunikasjonsevner.

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *