Menu

Teater i desember? Slik kler du deg!

I denne artikkelen skal vi ta en titt på hva som beveger seg på teaterscenen i desember, og hva du bør ha på deg når du skal på teater. Det er heldigvis mye spennende å velge i mellom – både hva teaterprogram og festantrekk gjelder!

Dette vises på teater

Det vises mange knallgode teaterstykker i desember måned, og det kan være en fin oppvarming til jul. Eller kanskje et velfortjent avbrekk fra julestresset?

På Det Norske Teatret vises teaterstykker som Vikla inn i blått – Dylan på nynorsk, Tolvskillingsoperaen og Slåttekar i himmelen. Den virkelige rosinen i pølsa er derimot selveste Steinbeck’s Om mus og menn. Denne klassikeren spilles på selveste hovedscenen, og handler om nedgangstider, drømmer og vennskap.

Noen hundre meter unna, på Nationaltheatret, vises Nina Lykke’s Full spredning. Dette teaterstykket har fått svært gode anmeldelser, og kan være verdt å få med seg. Det er et stykke som det passer å se sammen med vennegjengen, og kan gjerne kombinere det med en tur på byen. Da har du 2 gode grunner til å kle deg opp!

Nationaltheatret viser også stykker som Hamlet og Forbrent, men de byr også på et ekte juleeventyr med en oppsetning av En julenattsdrøm. Hvis du skal ta med barna på teater i desember, så er dette stykket du bør velge. Vårt land kaller det for en knakende god juleforestilling, så denne bør du virkelige få med deg.

Hvis du befinner deg i Bergen, og ikke i Oslo, er det Den Nationale Scene som gjelder. Her vises stykker som Engler i amerika, Alt skal brenne og Mali befaler. Sistnevnte er også et teaterstykke myntet på barn, men foreldre er selvsagt velkomne!

Slik kler du deg

Selv om det å gå på teater ikke trigger etikette på samme måte som i gamle dager, bør du ikke dukke opp i et par gamle jeans og sneakers. Det er fortsatt å forvente at du kler deg pent, og kanskje til og med pynter deg når du skal på teater.

Hvis du skal på teater i desember kan en fin julekjole passe godt til anledningen. Bare pass på at du kjøper varme strømpebukser slik at du ikke fryser, og at tilbehøret matcher kjolen. Du bør f.eks. ikke komme med en sliten tote bag til julekjole i glitter, da bør du heller velge en liten clutch som skriker eleganse.

Teater handler nemlig om eleganse, og spesielt hvis du skal besøke en av de mer ærverdige institusjonene. Og husk, jo større sal – jo mer elegant bør antrekket være.

Som herremann er kanskje ikke kjole det riktige antrekket for deg, men husk at du bør kle deg pent likevel. Du kommer langt med en nystrøket skjorte, og en pen blazer kommer også godt med. Du bør heller ikke glemme å pusse skoene dine før du drar hjemmefra.

Da gjenstår det bare å ønske deg en god teateropplevelse! Vi håper du har funnet et teaterstykke som faller i smak.

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *